harys30 0 Posted August 22, 2013 witam zastanawiam się nad kupnem amplitunera i proszę o pomoc w wyborze sprzętu gdyż interesuje mnie Harman kardon AVR 151 ale tez AVR 70 w sumie cena jest podobna ale który jest lepszy do kina domowego?? czytalem opinie o 151 i jest w miarę rozsądnym kompromisem miedzy stereo a 5,1 jednak nie mogę się zdecydować który wybrac bo jednak stereo tez chciał bym czasem posłuchać ale niestety nie dysponuje większym budzetem niż 1300. moze ktoś ma lepsza propozycje niż HK ? Share this post Link to post Share on other sites
Pan_Stanisław_Poleca 6 Posted August 23, 2013 Czy masz jeszcze jakieś wymagania? Z jakimi kolumnami to zagra? Jakiej muzyki słuchasz? Czy ważna jest dla Ciebie energooszczędność lub wymiary amplitunera? Share this post Link to post Share on other sites
harys30 0 Posted August 23, 2013 nie ma mowy o wymaganiach zwyczajnie chcialem cos fajnego kupic ale zaczynam od wzmacniacza pozniej beda kolumny... wymiary tez nie maja znaczenia a co do energii to nie chcial bym zeby bral 1000W malo sie na tym znam dlatego prosze o pomoc.. pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
Pan_Stanisław_Poleca 6 Posted August 26, 2013 W takim razie AVR70 sprawdzi się lepiej niż dobrze Share this post Link to post Share on other sites
harys30 0 Posted August 28, 2013 dziekuje bardzo za pomoc i pozdrawiam.. Share this post Link to post Share on other sites
harys30 0 Posted September 9, 2013 dzis stalem sie szczesliwym posiadaczem AVR 70 niestety jak to zwykle bywa mam peoblem z konfiguracja sprzetu... czy ktos mogl by mi podpowiedziec jak wlaczyc w HK menu ekranowe?? wyczytalem w instrukcji ze najlepiej poczatkowa konfiguracje wykonac na menu ekranowym jednak nie mam pojecia jak to uruchomic... do wzmacniacza mam podlaczony odtwarzac BD po HDMI i wyjscie HDMI na TV i wszystko dziala jednak menu ekranowego brak czy ktos mogl by podpowiedziec czego jescze nie zrobilem zeby uruchomic ta konfiguracje?? Share this post Link to post Share on other sites
Pan_Stanisław_Poleca 6 Posted September 10, 2013 Aby wyświetliło się meni ekranowe (On-ScreenDisplay) należy podłączyć amplituner do telewizora za pomocą kabla Composite Video (RCA). Więcej informacji na stronie 11 instrukcji obsługi. Share this post Link to post Share on other sites
harys30 0 Posted September 10, 2013 faktycznie bylo to opisane ale dosc lakonicznie i malo zrozumiale... dla niewtajemniczonych ludzi chyba niewykonalne... czytalem tez na innych forach ze ludzie maja z tym problemy... no coz ... nie mozna miec wszystkiego.. na szczescie sobie poradzilem ale dziekuje za podpowiedz.. pozdrawiam. Share this post Link to post Share on other sites