swierol 0 Posted November 18, 2013 Witam Wszystkim, Mam spory problem. Mam zamiar kupić wzmacniacz stereo (jeszcze nei wiem dokładnie jakiej firmy) i połączyć go z dekoderem telewizji netia. Dekoder ma tylko wyjście optyczne z tego co widze:/ Czy w takiej sytuacjie nie lepiej kupic amplituner kina domowego (wszystko bede miał w hdmi i spokój) Jestem laikiem więc prosze sie nie usmiechac pod nosem Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
Anti 1 Posted November 18, 2013 Podaj wielkość pomieszczenia i jakie kolumny mają być napędzane. Share this post Link to post Share on other sites
swierol 0 Posted November 18, 2013 Głośniki dokładnie te: http://allegro.pl/audio-pro-avanto-2-0-walnut-krakowska-244-i3706552148.html a pokój ma jakieś 16m2 Share this post Link to post Share on other sites
Pan_Stanisław_Poleca 6 Posted November 19, 2013 Jeśli chcesz słuchać muzyki w stereo to zdecydowanie wzmak stereo z przetwornikiem DAC - tutaj przefiltrowałem produkty pod tym kątem http://sklep.rms.pl/wzmacniacze-stereo?at%5B238%5D=10528&red=0 Share this post Link to post Share on other sites
swierol 0 Posted November 19, 2013 Mam rozumiec, że w przeciwnym razie nie bedę mógł połączyc dekodera ze wzmacniaczem? I zostanie mi amplituner Kina domowego Share this post Link to post Share on other sites
Pan_Stanisław_Poleca 6 Posted November 19, 2013 tak, musisz mieć wzmacniacz z przetwornikiem DAC z wejściem optycznym ew oddzielny wzmacniacz stereo + oddzielny DAC z wejściem optycznym Share this post Link to post Share on other sites
swierol 0 Posted November 21, 2013 No cóz wiec pozostaje mi zapytac o amplituner kina domowego który dobrze zagra z głośnikami które zamierzam kupić oczywiście amplituner za niezbyt duze pieniądze:) Share this post Link to post Share on other sites
Pan_Stanisław_Poleca 6 Posted November 21, 2013 Nie do końca rozumiem dlaczego dla Ciebie problemem jest wzmacniacz z przetwornikiem DAC - do stereo to zdecydowanie lepsze rozwiązanie Share this post Link to post Share on other sites