rybaaaaa 0 Posted January 20, 2014 Witam, Szanowni forumowicze, pytanie brzmi jak w temacie. Mam możliwość zakupu NAD C352 (2 x 80W) lub C370 (2x120W) w zbliżonej cenie. Preferencje - słuchanie radio "w tle", na co dzień, przy niskiej głośności, CD troszkę głośniej - ale względu na to, że czas na odsłuch jest praktycznie tylko wtedy, kiedy dzieci śpią, również jest to raczej z małą głośnością Mebli nie przestawia. Muzyka - oprócz radia (klimaty PR3 "Trójki"), jazz, klasyka, soul, alternatywa Czy do słuchania w takich warunkach, lepiej, gdy wzmacniacz ma większą moc (lepsza dynamika od samego początku?) czy wręcz odwrotnie - mniejsza moc, a bardziej odkręcać potencjometr głosności? Czy tez, dla moich warunków, szukać 2x40W? Share this post Link to post Share on other sites
rybaaaaa 0 Posted January 20, 2014 Poprawka: Zmiana - drugi wzmacniacz do porównania to nie C370 lecz C372Bee (150W x2) Share this post Link to post Share on other sites
Pan_Stanisław_Poleca 6 Posted January 20, 2014 Zdecydowanie większa moc, ta pozwala lepiej kontrolować głośniki także przy cichym słuchaniu Share this post Link to post Share on other sites
rybaaaaa 0 Posted January 22, 2014 Dziękuję za odpowiedź, mocny wzmacniacz. A kolumny? Z niską skutecznością czy wysoką? Czy umiarkowaną - 89 dB? Share this post Link to post Share on other sites
Pan_Stanisław_Poleca 6 Posted January 22, 2014 Im wyższa tym lepsza rzecz jasna. Pod warunkiem że została autentycznie zmierzona w testach. Papier wszystko zniesie. Share this post Link to post Share on other sites
rybaaaaa 0 Posted January 22, 2014 A kolumny? Z niską skutecznością czy wysoką? Czy umiarkowaną - 89 dB? Nie wiem, czy się zrozumieliśmy - to było pytanie pod kątem grania na niskich poziomach głośności. Czy wobec powyższego, Pańska odpowiedź się nie zmienia? Share this post Link to post Share on other sites
Pan_Stanisław_Poleca 6 Posted January 22, 2014 Absolutne nie. Share this post Link to post Share on other sites
aaddaamm 0 Posted February 21, 2016 Witam Chciałem dopytać (chciałem napisać nowy wątek, ale znalazłem ten więc kontynuuję) o taką kwestię : przy podkręceniu potencjometru głośności na 3 - 3,5 (skala do 10) słychać w utworze detale (np. w "High Hopes" Pink Floyd bzyczenie owada), natomiast przy cichym słuchaniu wieczorem lub wcześnie rano, gdy potencjometr jest zwykle na 1 - 1,5 nie słychać tego. Czy zakup wzmacniacza o większej mocy zaradzi temu ? Share this post Link to post Share on other sites
Pan_Stanisław_Poleca 6 Posted February 22, 2016 Raczej trzeba by szukać skuteczniejszych kolumn. Tzn o lepszym parametrze SPL i to zmierzonym, a nie na papierze. Share this post Link to post Share on other sites
aaddaamm 0 Posted February 22, 2016 Dziękuję za odpowiedź. Wiem, że kolumny nie są najlepsze. Szczerze mówiąc nie wiem co to jest parametr SPL - można pokrótce to objaśnić ? Share this post Link to post Share on other sites
Pan_Stanisław_Poleca 6 Posted February 22, 2016 Skuteczność mierzona w decybelach. Bardzo skuteczna kolumna to taka, która ma powyżej 90dB. 1 Share this post Link to post Share on other sites
hanifanze 0 Posted October 7, 2019 On 1/20/2014 at 6:50 PM, rybaaaaa said: Witam, Szanowni forumowicze, pytanie brzmi jak w temacie. Mam możliwość zakupu NAD C352 (2 x 80W) lub C370 (2x120W) w zbliżonej cenie. Preferencje - słuchanie radio "w tle", na co dzień, crossword solver sip calculator epfo przy niskiej głośności, CD troszkę głośniej - ale względu na to, że czas na odsłuch jest praktycznie tylko wtedy, kiedy dzieci śpią, również jest to raczej z małą głośnością Mebli nie przestawia. Muzyka - oprócz radia (klimaty PR3 "Trójki"), jazz, klasyka, soul, alternatywa Czy do słuchania w takich warunkach, lepiej, gdy wzmacniacz ma większą moc (lepsza dynamika od samego początku?) czy wręcz odwrotnie - mniejsza moc, a bardziej odkręcać potencjometr głosności? Czy tez, dla moich warunków, szukać 2x40W? Szczerze mówiąc nie wiem co to jest parametr SPL - można pokrótce to objaśnić ? Share this post Link to post Share on other sites
Michaelqd 0 Posted February 8 Интернет-маркетинг является важнейшим компонентом любой современной маркетинговой стратегии. Используя комбинацию упомянутых выше методов, компании могут охватить более широкую аудиторию, повысить узнаваемость бренда и стимулировать продажи. https://tudavam.ru - Продвижение топ яндекса Share this post Link to post Share on other sites