dlainternetu

Pioneer VSX 531 i nowe głośniki

Recommended Posts

Witam,

aktualnie posiadam Pioneer VSX 531 i Mission LX 1.

I zastanawiam się nad zamianą na Tannoy 7.2 albo CA SX 60 oba te zestawy są w tej samej promocyjnej cenie lecz w dwóch sklepach, które są oddalone od mojego miesca zamieszkania. Więc chciałem się zapytać, który z zestawów lepiej było by odsłuchać bo nie jestem w stanie obejrzeć dwóch i czy za tę cenę będzie widoczna różnica w dzwięku między tym co teraz posiadam.

pozdrawiam

Tak jak myślałem.

To jeszcze dwa pytania mam.

1. W jakim przedziale cenowym musiał bym się rozglądać aby było widać różnicę ?

2. Czy zamiana obecnego kabla, który mam CA Ultra Micro na coś lepszego pozwoli polepszyć dzwięk ?

Chodzi mi o dodanie dynamiki i muzykalności.

Amplituner akurat robi u mnie też za centrum rozrywki (czyli filmy seriale, czasem gry) i ze względu na miejsce nie jestem w stanie obecnie dodać samego wzmacniacza stereo czyli na to wychodzi, że zostaje mi na chwilę obecną zmienić kolumny.
Jakimi firmami się interesować w tym przedziale cenowym, wielkościowo podobnym do obecnych kolumn ?

On 3/22/2018 at 7:14 PM, dlainternetu said:

Witam,

aktualnie posiadam Pioneer VSX 531 i Mission LX 1.

I zastanawiam się nad zamianą na Tannoy  Nox Vidmate VLC 7.2 albo CA SX 60 oba te zestawy są w tej samej promocyjnej cenie lecz w dwóch sklepach, które są oddalone od mojego miesca zamieszkania. Więc chciałem się zapytać, który z zestawów lepiej było by odsłuchać bo nie jestem w stanie obejrzeć dwóch i czy za tę cenę będzie widoczna różnica w dzwięku między tym co teraz posiadam.

pozdrawiam

25 metrów to zdecydowanie metraż pod kolumny podłogowe lub monitory ale z subwooferem. Na pewno nie możesz wstawić kolumn podłogowych?