mops50

Members
  • Content count

    5
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About mops50

  1. mops50

    Amplituner Pioneer 424-K

    W ostatnim czasie zakupiłem amplituner Pioneer 424-K. Problem polega na tym, że mam opóźnienie dźwięku na głośnikach z tym co aktualnie wyświetlana jest na TV. Na stronie producenta jest napisane, że w/w sprzęt posiada opcję opóźnienia dźwięku, lecz w instrukcji obsługi nic o tym nie wspomniano. Dodam, że ten amplituner nie posiada polskiego oprogramowania. Czy ktoś z was spotkał się już z czymś takim i wie, gdzie można ustawić opóźnienie dźwięku ?
  2. W nawiązaniu do mojego wcześniejszego postu - dzisiaj oglądałem film (na płycie dvd). Dodam, że posiadam odtwarzacz dvd również marki Pioneer BDP-170K, który podłączone jest za pomocą kabla hdmi (Lindy) z w/wymienionym amplitunerem. Po upływie około 60 min oglądania filmu dźwięk uciekł do głośników wbudowanych w telewizor. Czy podłączenie optykiem amplituner-telewizor w tym przypadku ma jakieś znaczenie i może pomóc ?
  3. A co do jakości przewodu ? dodam, że potrzebuję przewód o długości 1 m.
  4. Kabel HDMI sprawdzony i połączony jest poprawnie, a problem z zanikiem głosu cały czas bez zmian. Zastanawiam się czy wina czasami nie leży po stronie amplitunera tzn. jest nowy, lecz może posiada usterkę fabryczną ? Odnośnie kabla optycznego rozumiem, że mam sprawdzić jeszcze takie połączenie ? Czy mogę prosić o link do waszego sklepu z odpowiednim kabelkiem do mojego zestawu ?
  5. Witam. Od niedawna jestem posiadaczem wzmacniacza Pioneer VSX-423 wraz z głośnikami taga harmony tav-606. Amplituner został połączony kablem hdmi Lindy do telewizora (marki LG - nowy model, lecz nie jestem w stanie podać dokładnej specyfikacji) funkcja ARC. Po uruchomieniu funkcji TV w amplitunerze pojawia się dźwięk na kolumnach i niby wszystko jest Ok, lecz po upływie około 30 min dźwięk nagle samoczynnie przełącza się na głośniki wbudowane w telewizor a na wzmacniaczu cały czas wyświetla się funkcja TV. Co może być tego powodem ? Gdy wyłączę i ponownie włączę telewizor i wzmacniasz wszystko wraca do normy.