kalat 0 Napisano 20 Styczeń 2011 Witam Posiadam TV Sony z optycznym wyjściem sygnału Toslink i kino Sony z wejściem sygnału analogowego przez euro scart. Czy kupując konwerter cyfrowo analogowy (SPDIF Toslink-Coaxial -> 2xRCA uzyskam w efekcie dźwięk Dolby Surround nadawany z TV i odtwarzanym na kinie? Kino odtwarza z dżwięk w formacie 5.1 Dolby Digital, Pro Logic II, DTS Pozdrawiam K Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
rafko 2 Napisano 20 Styczeń 2011 To niemożliwe aby było tam tylko wejście Scart. Proszę to dokładnie sprawdzić - na pewno są tam również wejścia cyfrowe, np. coaxialne lub optyczne ew. hdmi. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
arktrsk 0 Napisano 25 Styczeń 2011 witam.czcialbym podłączyć się do tematu.mam ten sam problem co kolega wyżej tyle że mam tv toshiba a kino thomson.i tez przy kinie mam tylko wtyczke scart.niema innego kabla ani wyjscia.jest tylko 1 scart(czy tam euro) Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
rafko 2 Napisano 26 Styczeń 2011 ehhh.. W takim razie jedyne wyjście to zastosowanie konwertera SPDIF Toslink-Coaxial -> 2xRCA i później przejście z 2xRCA na Scart. Jedyne co uda się uzyskać wtedy to Pro Logic II. Niestety ale pełny DD i DTS nie pójdzie. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach