nico 3 Napisano 24 Styczeń 2011 rozważam zakup słuchawek do PC w graniach 500zł - w słuchawkach jako takich się przesadnie nie orientuje, a już w tych dedykowanych do komputera to już całkiem. czym się kierować przy wyborze? lepiej kupić same słuchawki czy słuchawki i wzmacniacz? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
grabczas 0 Napisano 24 Styczeń 2011 Przedewszystkim do czego mają służyć słuchawki i jaką masz kartę dźwiękową? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
nico 3 Napisano 25 Styczeń 2011 mam laptopa HP z jakąś zintegrowaną dźwiękówką. zastosowanie do muzyki przede wszystkim. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
grabczas 0 Napisano 25 Styczeń 2011 Jeśli masz zintegrowaną dźwiękówkę nie widzę sensu szukania aż tak super słuchawek bo nie wykorzystasz ich potencjału, musiałbyś myśleć nad zewnętrzną dźwiękówką/DACiem. A w z pieniędzmi nie wiem czy się wyrobisz bo nie znam cen zewnętrznych dźwiękówek. Co do DACa, którego sam nawiasem szukam, to sprawdź Audinst HUD-mx1 USB DAC i NuForce uDAC-2 niestety nie pomieścisz ich na pewno w tym budżecie ze słuchawkami. Albo musiałbyś powiększyć budżet (trudniejsze) albo szukać czegoś dużo tańszego niż zakłada twój temat i tym samym zejść z jakości słuchawek. To jest oczywiście moja prywatna opinie. Można się z nią nie zgodzić (Kto pierwszy? ) Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
rafko 2 Napisano 26 Styczeń 2011 Zgadzam się z Grabczas-em. Do laptopa słuchawki za 500 zł to może być lekka przesada. Świetnym wyjściem byłby http://sklep.rms.pl/index.php?p6996,styleaudio-ruby-2-mini-dac-przetwornik-cyfrowo-analogowy-z-usb-i-gniazdem-sluchawkowym + do tego słuchawki, ale to nie ta kwota. Natomiast jeśli to musi być w kwocie do 200 zł to pewnym wyjściem jest wzmacniacz słuchawkowy BT 928 i do tego słuchawki za ok. 300 zł, np. AKG K540 lub ATH-AD300 Na pewno efekt będzie lepszy niż przy kupnie samych słuchawek za 500 zł... tylko do laptopa. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
4ndr3 0 Napisano 30 Styczeń 2011 Osobiście mogę polecić Audinsta do laptopa. Sam tak używam i powiem szczerze do integry nie ma nawet porównania. Fakt, cena spora... sam przekracza budżet ale warto. Z tańszych rozwiązań za około 350zł można nabyć FiiO E7. Może on być albo przenośnym AMPem słuchawkowym albo DACem po podłączeniu do komputera przez USB. No i zostaje wtedy jeszcze ciut budżetu na nienajgorsze słuchawki. To moim zdaniem lepsze wyjście niż kupić słuchawy za 5 stów które zagrają z integry po prostu źle. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
poszukiwacz123 0 Napisano 11 Luty 2011 Jesli chodzi o gry to dobre bylyby sunshinery albo icematy. Korzystalem z tych dwuch firm i polecam Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach