kudlaty007 0 Napisano 18 Marzec 2013 Witam, Aktualnie posiadam stare całościowe kino domowe 5.1 Panasonic, żadnego wejścia cyfrowego, ani analogowego 5.1. Kiedyś czytało to płyty dvd, teraz już nic - zostało jedynie Stereo. Przyszedł czas na zmianę. Mam na oku ONKYO TX-NR609 oraz TAGA HARMONY TAV-606 v3. Pokój ~15 m2 Możliwości układu mebli w inny sposób praktycznie nie ma, więc pozostaje mi dostosować głośniki pod pokój i tu nurtuje mnie pytanie czy jest sens bawić się w kino. Wg mnie tragedii nie ma, ale zdaje sobie sprawę, że nie jest to idealny układ. Może ktoś z was ma podobnie i opisze czy taki układ daje radę. W załączniku szkic pokoju - w 95% jest dokładne odwzorowanie wymiarów. Dziękuję za opinie. Pozdrawiam. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
kudlaty007 0 Napisano 18 Marzec 2013 Załącznik jakoś nie wszedł - poniżej szkic pokoju: Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 18 Marzec 2013 TAV606 absolutnie nie nagłośnią tego pomieszczenia jeśli chcesz postawić kolumny przy samym telewizorze. centralka musi iść pod TV, surroundy w narożnikach narożnika i tyle Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
kudlaty007 0 Napisano 18 Marzec 2013 Owszem, zapomniałem narysować głośnika centralnego, który byłby pod tv. Dwa tylne są zaznaczone w narożnikach. Mówisz, że będzie problem z nagłośnieniem, co proponujesz? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 18 Marzec 2013 dołóż chociaż do JBL http://sklep.rms.pl/index.php?p10755,jbl-loft-loft50-loft30-loft20-zestaw-kolumn-kina-domowego-5-0 a najlepiej weź Indiankę http://sklep.rms.pl/index.php?p10963,indiana-line-zestaw-kina-domowego-5-0-nota-555-c-240-550-740-wisnia Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
kudlaty007 0 Napisano 18 Marzec 2013 Niestety budżet mam trochę ograniczony, Powiedz mi czy faktycznie Taga 606 będzie problematyczne? Audiomanem czy audiofilem nie jestem, lecz chciałbym aby to w miarę ładnie grało. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 18 Marzec 2013 jeśli nie masz wyjścia to trudno, na początek zawsze coś Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
kudlaty007 0 Napisano 18 Marzec 2013 Pisałeś, że nie nagłośnią pomieszczenia . Wytłumacz mi proszę - będą za słabe, za mocne? Czy rozstaw uczyni z nich jakieś mdłe? Nie znam się, wiem tylko, że chciałbym mieć w miarę dobry sprzęt z budżetem 3500 i do muzyki i do filmów, a czytałem gdzieś, że ten amplituner wraz z tymi głośnikami dają radę. Możesz mi wytłumaczyć? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 19 Marzec 2013 chodzi o jakość dźwięku, która w tym wypadku pozostawia bardzo dużo do życzenia - szczególnie w muzyce. Osobiście wziałbym tańszy amplituner i lepsze kolumny. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach