serupl 0 Napisano 11 Kwiecień 2013 Witam. To będzie mój pierwszy poważny zestaw kina domowego. Posiadam już amplituner ONKYO TX-NR818 i zamierzam kupić w/w zestaw. Jakie polecalibyście przewody głośnikowe i do sub`a ? Pozdrawiam. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 12 Kwiecień 2013 Melodika w tej cenie jest bardzo ok http://sklep.rms.pl/index.php?p9777,melodika-mdc2250-purple-rain-przewod-glosnikowy-ofc-klasy-4n-2x2-5mm2-z-zyla-basscore http://sklep.rms.pl/index.php?d=szukaj&szukaj=mdsw&x=-1284&y=-355 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
serupl 0 Napisano 12 Kwiecień 2013 Może to banalne pytanie ale po co ta żyła basscore do kolumn które nie siadają bassreflex ? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 12 Kwiecień 2013 basrefleks nie ma tu nic do rzeczy, żyła bass-core pozwala lepiej przenosić częstotliwosci poniżej 120Hz Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
tatko chrzestny 1 Napisano 15 Kwiecień 2013 Witam. To będzie mój pierwszy poważny zestaw kina domowego. Posiadam już amplituner ONKYO TX-NR818 i zamierzam kupić w/w zestaw. Jakie polecalibyście przewody głośnikowe i do sub`a ? Pozdrawiam. Bardzo zacny zestaw. Co do głośnikowych nawet pozwoliłbym sobie zaproponować Wireworlda - konkretnie Orbit. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
serupl 0 Napisano 24 Kwiecień 2013 Właśnie dotarł do mnie sub i mam pytanie odnośnie jego podłączenia. W kartonie znalazłem pojedynczy kabel typu RCA-RCA ,w instrukcji jedyne co mam to narysowane by takim kablem połączyć ampli z subem w port (right line in) albo (sub). Natomiast w subwooferze mam trzy pary portów : Pass through right - Pass through left (z instrukcji by wynikało ze służą do podłączenia kolejnych subwooferów) Line in Right - Line in Left LFE in - Pass through Łączyć tylko jak na instrukcji czy może kablem typu Y ,jeśli tak to w jakie porty ? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
tatko chrzestny 1 Napisano 13 Maj 2013 Posiadasz subwoofer wyższej klasy, osobiście nie pożałowałbym i zainwestowałbym w dobry przewód typu Y. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach