Gość xvidasd Napisano 26 Kwiecień 2013 Mam taki problem i liczę na to, ze ktoś mi pomoże. Otóż chciałbym podpiąć Subwoofer pod Amplituner. Niby prosta sprawa - jeden chinch i działa... Ale zainteresowały mnie dotychczas nieużywane złącza podpisane jako LFE... Nie znam się na tym ale z grubsza są to niskopoziomowe pasma, dzięki którym można lepiej wykorzystać sprzęt. Skoro więc są to chciałbym jedno z drugim podpiąć i tu zaczynają się schody. Oto wyjścia w amplitunerze (Denon AVR1802): Jak mam rozumieć cztery wyjścia na subwoofer podpisane jako Front L, Front R, Center, Sobwoofer? A oto złącza w subwooferze (Jamo SW1008): in: Left/Mono/LFE, Right oraz dwa na out (po co są out w subwooferze??) Dotychczas podpinałem tak: z Amplitunera przez jeden chinch (Subwoofer) do złącza in:Right w subwoferze i grało. Jak podpiąć wykorzystując LFE? Jakim kablem? Macie jakiekolwiek pojęcie? bo ja nie bardzo... :scratch: Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
radioo11 0 Napisano 28 Kwiecień 2013 to masz wyjscia przed wzmacniacza prawidlowo powinno byc z ampli wyjscie subwofer in w subie lewy lub prawy bez znaczenia. do tamtych wyjsc mozesz podlaczyc dodatkowa koncowke mocy,lub procesor dzwieku itp. jesli chodzi o wyjscia w subie out L-R to w przypadku wzmacniacza bez wyjscia na suba.podlaczas np dvd do suba in a z out do wzmacniacza,i cieszysz sie bum bum Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 29 Kwiecień 2013 tako rzecze dział instalacyjny: 1. podpinamy subwoofer do WYJŚCIA Preout Subwoofer w amplitunerze 2. tylko biały chinch to wejście LFE (LEFT/MONO/LFE) Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach