Chitos 0 Napisano 6 Maj 2013 Witam. Planuje kupno wzmacniacza słuchawkowego do współpracy z Grado sr125i a w przyszłości z wyższym modelem Grado. Chciał bym żeby póki co wzmacniacz współpracował z DACiem Hifimana hm-101 i z czasem w razie konieczności z czymś lepszym. Interesują mnie wzmacniacze lampowe. Rozważam wzmacniacz Valhalla firmy Schiit, czy będzie on dobrze współpracował z Grado i hm-101 czy warto rozważyć inna konfiguracje? Pozdrawiam. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 6 Maj 2013 z czystym sumieniem polecamy jednego z bohaterów naszych odsłuchów http://sklep.rms.pl/index.php?p2477,vincent-khv-111mk-khv111-wzmacniacz-sluchawkowy-lampowy-hybrydowy Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Chitos 0 Napisano 6 Maj 2013 Czytałem, że wzmacniacz ma problemy z dalekimi planami a to jest dla mnie dosyć istotne, słucham głównie prog rocka w którym to jednak ważna kwestia. Jak było w przypadku odsłuchów? Da radę pracować sprawnie z hm-101 czy niezbędny jest lepszy dac? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 7 Maj 2013 Nie odczułem jakiś braków w tej dziedzinie, szczególnie, że Grado to słuchawki z przeżyłowaną górą Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Chitos 0 Napisano 7 Maj 2013 A miał Pan może styczność z wzmacniaczem hpa master od White Bird Amplification? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 7 Maj 2013 Niestety nie pomogę Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach