rossadhd 0 Napisano 11 Maj 2013 Witam serdecznie.Mam laptopa emachines 510 podłączony przez wyjście słuchawkowe z amplitunerem stereo HK 3490,wydaje mi sie,że dzwięk jest tragiczny w porównaniu do tego odtwarzanego z płyt cd.Moje pytanie brzmi,czy byłaby różnica gdybym kupił kartę dzwiękową i podłączył do amplitunera odpowiednim kablem???Pozdrawiam Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 13 Maj 2013 byłaby potężna - wystarczy przyzwoita karta dźwiękowa na USB - to sprawdziliśmy doskonale http://sklep.rms.pl/index.php?p9927,hifiman-hm-101-hm101-przenosna-karta-dzwiekowa-muzyczna-zewnetrzna-usb-z-dac-z-wzmacniaczem-sluchawkowym Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
tatko chrzestny 1 Napisano 13 Maj 2013 rossadhd różnica jest bardzo duża, potrzebujesz tak zwanego przetwornika cyfrowow-analogowego, chociażby urządzenie które polecił Stasiek. Ewentualnie jeżeli zależy Ci na jeszcze lepszej jakości to istnieją urządzenia z wyższej półki. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Administrator 0 Napisano 13 Maj 2013 Chyba, że dźwięk był odtwarzany ze słabej jakości plików mp3. Najpierw proponuje zacząć od lepszej jakości plików, najlepiej FLAC. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Gość farmami1 Napisano 13 Czerwiec 2013 Miałem analogiczną sytuację. Kupiłem kartę USB Creative i już słucham tak muzyki ponad rok. Nie oszukujmy się - jakość dźwięku z domyślnych kart z laptopów nie jest dobra. Nawet z tych drogich. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach