Mr faalek 0 Napisano 16 Sierpień 2013 Witam Chciałbym prosić o pomoc w wyborze sprzętu. Interesuje mnie ampli to oglądania filmów / słuchania muzyki (techno, house, trance) 30%/70%. Rozważam zakup sprzętu: - AVR-X2000 - AVR-2113 - TX-NR717 - TX-NR626 Głośniki, które prawdopodobnie kupię to będzie to: - tył Indiana Line Tesi 242LB White piano - front Definitive Technology BP 6 / Indiana Line Tesi 542 LB Nie mam pomysłu co do suba. Może jakieś podpowiedzi? Z góry dziękuję za zainteresowanie tematem i pomoc. Pozdrawiam Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 16 Sierpień 2013 Zdecydowanie Onkyo 717, jeśli chodzi o tyły i fronty, to najlepiej żeby była to ta sama firma, dzielenie na dwie różne może dać nieprzewidziany efekt Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Mr faalek 0 Napisano 16 Sierpień 2013 A co sądzisz na temat Indiany, ktorą napisałem? Czy pod Onkyo te Indiany się sprawdzą czy może będą za słabe? Co do amplitunera to nastawiony byłem na tx-nr717 ale wolałem podpytać Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 16 Sierpień 2013 jeśli najważniejsze jest jak gra brałbym Definitive, jeśli wygląd/dźwięk 50 na 50 to Indianka Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Mr faalek 0 Napisano 16 Sierpień 2013 No właśnie Indianka wygląda bardzo ładnie pasowałaby mi do mebli:-) nie jestem audiofilem ale jak kupuję sprzęt wolę dołożyc więcej i mieć coś dobrego. Byłem na odsłuchu i słyszałem i jedno i drugie. Różnicę przy Definitive słyszałem. A jakie tyły z Definitive wybrać? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 23 Sierpień 2013 Zależy od budżetu jak taniej to to będzie ok http://sklep.rms.pl/index.php?p11525,definitive-technology-promonitor-800-kolumny-stereo-surround-2szt jak drożej to warto zrobić bipolary - różnica dramatyczna http://sklep.rms.pl/index.php?p11546,definitive-technology-sr-8040bp-sr8040bp-kolumny-stereo-surround-2szt Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Mr faalek 0 Napisano 23 Sierpień 2013 Trochę muszę budżet wzmocnić i zakupię bipolary. Ampli już mam teraz czas na głośniki. Dzięki za pomoc Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach