wika 0 Napisano 9 Wrzesień 2013 Chciałam zmienić kable głośnikowe w mikrowiezy Denon M39. Czy przewody Melodika , takie jak w linku poniżej będą dobre do tej wieżyczki ? http://sklep.rms.pl/index.php?p9975,melodika-mdsc1515-purple-rain-przewod-glosnikowy-ofc-klasy-4n-2x1-5mm2-z-zyla-basscore-o-dlugosc-1-5m-zakonczony-bananami-2szt Jestem raczej laikiem w sprawach audio, ale zastanawiam się czy przewody z żyłą BassCore nie podbiją basu zbyt mocno w tym modelu Denona ? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 10 Wrzesień 2013 W 1.5mm kablu ta żyła basowa jest bardzo symboliczna, więc nic takiego Ci nie grozi. Za to kabel wygłodzi Ci ostrą górę. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
tatko chrzestny 1 Napisano 10 Wrzesień 2013 Najważniejsza kwestia to zmienić z czasem firmowe kolumny Denona na np.: Indiana Line Tesi 260, wówczas w znaczącym stopniu poprawisz jakość dźwięku. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
wika 0 Napisano 10 Wrzesień 2013 W 1.5mm kablu ta żyła basowa jest bardzo symboliczna, więc nic takiego Ci nie grozi. Za to kabel wygłodzi Ci ostrą górę. Wygłodzi czy wygaładzi ? ;D Nie bardzo zrozumiałam sens zdania Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
wika 0 Napisano 10 Wrzesień 2013 W 1.5mm kablu ta żyła basowa jest bardzo symboliczna, więc nic takiego Ci nie grozi. Za to kabel wygłodzi Ci ostrą górę. Wygłodzi czy wygaładzi ? ;D Nie bardzo zrozumiałam sens zdania Edit: miało byc "wygładzi" Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 10 Wrzesień 2013 W 1.5mm kablu ta żyła basowa jest bardzo symboliczna, więc nic takiego Ci nie grozi. Za to kabel wygłodzi Ci ostrą górę. Wygłodzi czy wygaładzi ? ;D Nie bardzo zrozumiałam sens zdania naturalnie wygładzi Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
wika 0 Napisano 10 Wrzesień 2013 Hm.. nie jestem audiofilem, ale ten Denon M39 nie ma raczej "ostrej" góry , na moje ucho. Wieżyczka gra raczej nisko. Dlatego zastanawiałam się czy te kable Melodiki , o których pisałam wyżej, nie spotęgują basów jeszcze bardziej. Przepraszam za ew. niefachowe określenia A jakie ew. inne przewody byłby najlepsze do tego małego Denona M39 ? Oczywiście w rozsądnej cenie, co by się nie okazało, że koszt przewodów przewyższy ... koszt wieży Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 10 Wrzesień 2013 w takim razie coś z WW http://sklep.rms.pl/index.php?p6351,przewod-glosnikowy-2x2-5mm2-4x1-3mm2-wireworld-luna-16-4-lu4 http://sklep.rms.pl/index.php?p6332,przewod-glosnikowy-2x1-25mm2-wireworld-stream-16-2-st2 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
wika 0 Napisano 13 Wrzesień 2013 Jeszcze małe pytaie. Jaki przekrój przewodów : 1,5 mm czy 2,5 mm ? A może w tym mikro-zestawie nie ma jskiegoś większego znaczenia ? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 13 Wrzesień 2013 jeśli każdy grosz nie gra roli to 2.5mm byłoby wskazane mimo wszystko Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Tetris 0 Napisano 20 Wrzesień 2013 poczytaj i popatrz na : Kabel (przewód) głośnikowy OFC Prolink CAV 1002 2 x 2.5 mm2 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach