canonierka 0 Napisano 24 Listopad 2013 witam, Jestem posiadaczem Denon'a 2113 i zestawu 5.1 Monitor Audio BX. Zestaw na potrzeby kina spełnia moje oczekiwania, natomiast czuję niedosyt przy odtwarzaniu stereo. Poszukuję więc amplitunera, który lepiej sprawdzi się w stereo niż obecnie posiadany. W grę w przyszłości wchodzi rozbudowa zestawu o wzmacniacz... Wstępnie myślałem o Cambridge Audio 551R. Czy to dobra droga? Ewentualnie co jeszcze warto wziąć pod uwagę? Do wydania (ampli + CD/BD) 7-7,5K zł. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 24 Listopad 2013 Zdecydowane CA to dobry wybór - amplitune pozbawiony wszystkich zbędnych gadżetów, aby wyprodukować dźwięk jak najwyższej klasy. http://sklep.rms.pl/cambridge-audio-azur-551r-551-r-amplituner-wielokanalowy-7-1 Ale powinieneś od razu wziąć Blu-ray, który zapewni wszystkie funkcje sieciowe - CA 751BD to świetny wybór - sekcja analogowa, szczególnie w stereo jest znakomita http://sklep.rms.pl/cambridge-audio-azur-751bd-751-bd-odtwarzacz-blu-ray-nagroda-od-eisa-2011-2012 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
canonierka 0 Napisano 24 Listopad 2013 Na tyle dobry, że obejdzie się bez wzmacniacza? BD łączyć z ampli cyfrowo czy optykiem?? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 24 Listopad 2013 optyk to cyfrowo, pewnie pytasz o hdmi - warto sprawdzić każdą opcję do stereo. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
canonierka 0 Napisano 25 Listopad 2013 optyk to cyfrowo, pewnie pytasz o hdmi - warto sprawdzić każdą opcję do stereo. Dokładnie tak, myślałem o hdmi vs optyczny. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 25 Listopad 2013 Mam podejrzenie, że najlepiej zagra po analogu - sekcja DAC i analogowa w tym Blu-ray są wybitnie dopracowane Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
canonierka 0 Napisano 25 Listopad 2013 Mam jeszcze pytania: - czy 551 posiada opcję automatycznej kalibracji głośników? - czy posiada technologię Audyssey? Bo z porównywarki na rms nie wynika to jednoznacznie... Co do kalibracji jest napisane, że posiada dołączony mikrofon, więc chyba ma; A co z Audyssey?? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 25 Listopad 2013 Cambridge nie oferuje Audyssey ani automatycznej kalibracji - trzeba to zrobić ręcznie, ale pocieszę, że wynika to z prostego faktu - ręcznie zawsze wychodzi lepiej i dokładniej. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
canonierka 0 Napisano 4 Grudzień 2013 No nic, zdecydowałem się na pozostanie w stajni;) Denon X4000 i DCD 720AE. Z czasem, kiedy mocy będzie brakować - dokupię wzmaka stereo 1520 lub 1510;) dzięki za porady Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach