turbodymomen 0 Napisano 20 Grudzień 2013 Witam! Przetrząsając różne oferty Gotowych zestawów KD natrafiłem na zestaw Pioneer vsx828+taga 606 i Pioneer vsx528+taga 806 ( w podobnej cenie) i powiem że te Tagi806 mnie zaciekawiły ale patrząc na ich specyfikację zastanawiam się czy ten Pioneer 528 da sobie radę z tymi kolumnami! Kolumny niby dają dobre niskie tony(od 30Hz) i może obył bym się bez suba, którego nie mam za bardzo gdzie postawić! Czytałem trochę opinii że są to "potężne" kolumny i mam dylemat czy nie będą za duże i mocne do 17m2 pokoju. Może mi co nieco podpowiecie na temat tych dwóch zestawów? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 20 Grudzień 2013 Bez suba nie ma szans się obyć. Nie takie kolumny z takim zejściem nie mają podejścia do subwoofera. Żeby wiedzieć, że te 30Hz usłyszysz musisz znać skuteczność - w tak tanich kolumnach nie będzie tego basu słychać. Skraj tego pasma jest czysto teoretyczny. Jeśli nie planujesz modernizacji kina potem to lepiej weź VSX828+606. Bardziej zrównoważony zestaw. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
turbodymomen 0 Napisano 20 Grudzień 2013 Dziękuję bardzo za podpowiedż Zostaję przy pierwotnej decyzji: vsx828+tav606 Pozdrawiam Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach