mariusz2609 0 Napisano 2 Październik 2015 Witam.Mam od tygodnia HK BDS780W i problem z pilotem nie mogę go zaprogramować do obsługiwania innych urządzeń dekoder Polsatu i TV Sony Bravia KDL 40 EX 720.Nie mam instrukcji po Polsku i czy można go programować czytałem że tak,czy są jakieś kody i jak je wprowadzać interesuje mnie wyłanczanie i włączanie jednym pilotem. I jeszcze jedno pytanie o podłączenie,podłączone mam HK? HDMI ARC do TV HDMI ARC? dekoder Polsatu HDMI doTV oraz audio z dekodera Polsatu do HK kabel optyczny głos z dekodera mam tylko w głośnikach z kina domowego. Czy to jest dobre rozwiazanie czy może jest inny sposób.Dziekuje za wszystkie rady i pozdrawiam. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 5 Październik 2015 W kwestii kodowania pilota należy zgłosić się do polskiego dystrybutora i serwisu. W kwestii podłączenia można spróbować alternatywnie puścić jednym HDMI do amplitunera i stamtąd do telewizora dźwięk i obraz po HDMI ARC. Może efekt będzie lepszy, chociaż po Polsacie nie spodziewałbym się żadnych zmian, mają tragiczną jakość dźwięku. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mariusz2609 0 Napisano 5 Październik 2015 Dziękuje za rade i pozdrawiam. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach