Artur1983 0 Napisano 10 Listopad 2015 Witam, Proszę o pomoc w kwestii podłączenia przedwzmacniacza sony TA-E100ESD i odtwarzacza Blue ray Sony BDP-S1500B a ściślej rzecz ujmując w kwestii wydobycia dźwięku z połączenia tych dwóch urządzeń. Otóż podłączam urządzenia razem za pomocą kabla coaxial ustawiam odpowiednią opcję na przedwzmacniaczu i ?cisza? zarówno z płyty jaki i zewnętrznej pamięci USB. Odtwarzacz mam podłączony tylko do przedwzmacniacza nie TV. Czy muszę jakoś skonfigurować odtwarzacz/zarejestrować? Pytanie może banalne ale zwyczajnie nie mam czasu ?poszperać? w sieci bądź w inny sposób uzupełnić braki wiedzy. Z góry dzięki za pomoc. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 10 Listopad 2015 Poprosimy zdjęcia z tyłu urządzeń. Czy prawidłowo ustawiono inputy oraz sygnał wyjściowy z Blu-ray (powinno być PCM)? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Artur1983 0 Napisano 10 Listopad 2015 Dziękuję za odpowiedź. Zdjęcia wyślę w dniu jutrzejszym. W jakiś sposób mogę ustawić sygnał wyjściowy z Blue ?ray na PCM? Na panelu tylnim przedwzmacniacz jest tylko jedno wyjście in coaxial a na Blue-ray 1 wejście coaxial out. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 10 Listopad 2015 W menu blu-raya. Niestety, nie da się bardziej na skróty i trudno jest pomóc konsumentom, którzy uparcie nie chcą korzystać z instrukcji obsługi. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Artur1983 0 Napisano 23 Listopad 2015 Witam, Przepraszam, że nie odpisałem ale miałem problemy zdrowotne. Otóż tak ustawiłem w ustawieniam Blue Ray opcję sygnału wyjściowego na PCM ale odtwarzacz w dalszym ciągu nie odtwarza muzyki poprzez Pendrive z wykorzystaniem wejścia USB. Po podłączeniu do TV Blue Ray bez problemu odpala wszystko z płyty i USB ale odtwarzacz jest podłączony tylko do w/w przedwzmacniacza (przez kable coaxial poprawnie podpięty do urządzeń) to odpala tylko muzykę z płyty a port USB jest ?jakby? nieaktywny. Prośba o pomoc. Artur Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 24 Listopad 2015 Brzmi jak błąd w oprogramowaniu. Sam mam Blu-ray Sony i działa z USB przez coaxial bez problemu. Proponuje odwiedzić serwis Sony. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Marcoradom 0 Napisano 20 Maj 2016 U mnie też działa elegancko, też sony... Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach