amnezjusz 0 Napisano 21 Marzec 2016 Witam. Nazywam się Piotrek i potrzebuję? porady w kwestii zakupu zestawu Jestem laikiem, choć swoją wiedzę staram się uzupełniać w mairę? możliwości i dostępności materiałów. Potrzebuję sprzętu stereo, najlepiej nowego. Słucham sporo muzyki rock'owej. Potrzebuję jednak sprzętu który zagra dość ciepłym, mało jazgotliwym dźwiękiem, bo sama muzyka już ma taki charakter. Z moich poszukiwań odnalazłem kolumny M-Audio oraz Tannoy, jeśli chodzi o wzmacniacze to polecano mi Onkyo oraz Yamaha. Pozdrawiam Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 21 Marzec 2016 A jakiś budżet na ten system? Wielkość pomieszczenia także się przyda. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
amnezjusz 0 Napisano 21 Marzec 2016 Jak w temacie- 5 tysięcy złotych. Pomieszczenie to 24m2 - dokładnie 6x4. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 22 Marzec 2016 Jeszcze jedno pytanie: z czego słuchamy? Płyta, radio, pliki, winyl? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
amnezjusz 0 Napisano 22 Marzec 2016 Płyta CD oraz pliki DSD. Słuchałem dziś Tannoy Mercury 7 i bardzo mi się spodobały. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 22 Marzec 2016 Odtwarzacz CD lub DAC jest już w komplecie? Z podłogowych kolumn do rocka to Melodika BL40 http://sklep.rms.pl/melodika-bl40-kolumny-podlogowe-stereo-2szt Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
amnezjusz 0 Napisano 22 Marzec 2016 Dsd z komputera, przez interfejs firewire marki RME FIREFACE 400, to samo w przypadku płyt Cd, przynajmniej przejściowo. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 22 Marzec 2016 Do kompletu śmiało można wziąć ten wzmacniacz - gra ciepłym ale dynamicznym dźwiękiem http://sklep.rms.pl/advance-acoustic-x-i60-xi60-zintegrowany-wzmacniacz-stereo Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
amnezjusz 0 Napisano 22 Marzec 2016 A co powiesz mi na temat ONKYO A-9050 i MARANTZ PM 6005 ? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 22 Marzec 2016 To dość ostro grające urządzenia, ale Onkyo jednak łagodniej, z tych dwojga. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
amnezjusz 0 Napisano 22 Marzec 2016 Bardzo spodobało mi się? brzmienie ONKYO A9050 i głośników TANNOY DC6T. Czy można kupić? jeszcze gdzieś nowe egzemplarze? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 29 Marzec 2016 Chyba nie. Warto jeszcze sprawdzić z Onkyo Indiana Line - równie dobrze wykonane, grają w wielu aspektach nawet lepiej. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach