Jarek1959 0 Napisano 19 Luty 2018 Witam Dostałem w ,,spadku" gramofon Grundig PS 1700 niestety bez wkładki.Szukałem w sieci opisów, jakiegoś manualu czy specyfikacji..ale po prostu niema Wejście jest na 4 piny w otworze ,,kwadrat" ;ramie proste.Jutro dodam fotkę.ale i tak proszę o radę co do typu jaki zakupić .Pozdrawiam Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 21 Luty 2018 Tak to się nie da. Trzeba mieć specyfikację, żeby prawidłowo dobrać wkładkę. Bez informacji o tym, jakie są parametry ramienia nie ruszymy. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Jarek1959 0 Napisano 21 Luty 2018 Dziękuję za odpowiedź .Tak też myślałem pozostaje m dalej szukać w sieci .Pozdrawiam Jarek Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Jarek1959 0 Napisano 21 Luty 2018 Na niemieckim forum dowiedziałem się ,że Grundig ps1700 jest odpowiednikiem Technicsa SL BD 2(Koledzy z Niemiec twierdzą ,że różnią się jedynie szczegółami związanymi z estetyką) czyli pytanie jest teraz o wkładkę do tego Technicsa a tutaj dane tech .Grundiga ps1700 dane techniczneNapęd: napęd pasowySilnik: silnik prądu stałegoPrędkość: 33 1/3, 45 rpmOdstępy między otworami: 0,045% WRMS (JIS C5521), ± 0,06% Średnia wartość od zera do wartości szczytowej (zgodnie z klasyfikacją IEC 98A)Odległość dźwięku rumpla: -70 dB DIN-B (wg normy IEC 98A)Gramofon: formowanie wtryskowe aluminium, 312 mmTryb pracy: całkowicie automatycznyramięstatycznie wyważone, proste ramięSystem odbioru: Wtyczka odbioru T4Pefektywna długość ramienia: 230 mmZwis: 15 mmToe w błąd:+ 2 ° 32 'przy rowku wejściowym płytki 30 cm + 0 ° 32' przy rowku wyjściowym płytki 30 cmEfektywna masa: 13,5 g (w tym system pobierania)Dot Matrix Zakres regulacji: 1,25 g (bez regulacji)Dopuszczalna masa odbierająca: 6g Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Jarek1959 0 Napisano 21 Luty 2018 Fotka wkładki do grundiga ps1700 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 22 Luty 2018 Ok, więc problemem będzie brak regulacji nacisku igły. ). Współczesne wkładki lubią nacisk 1.5grama, a ten gramofon ma sztywne 1.25. Ale są wkładki, które powinny z nim zagrać np https://sklep.rms.pl/shure-m92e-wkladka-gramofonowa https://sklep.rms.pl/shure-m44g-wkladka-gramofonowa Jak rozumiem złącze wkładki jest 4 pinowe? Warto też upewnić się że mocowanie to 1/2 cala - wkładkę mocujemy do główki za pomocą dwóch śrub rozstawionych w odległości ½ cala (~12,5mm Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
nbaever3 0 Napisano 29 Październik 2021 Organic vapors from solvents, such as those in paints and thinners, require a cartridge with a black label. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach