Jarek 0 Napisano 5 Kwiecień 2018 Dzień dobry, chciałbym wymienić wkładkę w gramofonie Rega Planar 1, gra z Onkyo TX 8150 i kolumnami Monitor Audio Bronze 6. Zastanawiam się nad wkładką Nagaoka mp-110 i Ortofon 2m Blue. Która wg Państwa była by lepsza. Blue na razie przekracza mój budżet, więc tak na prawdę myślę o red, a z czasem wymieniłbym igłę na blue. Pozdrawiam serdecznie Jarek Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 5 Kwiecień 2018 A jakiego brzmienia oczekujesz? Czego Ci teraz brakuje? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Jarek 0 Napisano 5 Kwiecień 2018 Przede wszystkim brakuje mi przestrzeni. Mam wrażenie, że dźwięk siedzi w kolumnie i nie do końca chce wyjść na zewnątrz. Zdaję sobie sprawę, że to przede wszystkim kwestia zamiany amplitunera na wzmacniacz. Wkładkę wymienić muszę bo w starej (Rega Carbon) dzieciak złamał mi igłę. Chciałbym coś lepszego. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Jarek 0 Napisano 5 Kwiecień 2018 Słucham przede wszystkim jazzu (z naciskiem na fortepian) i soul lata 60te 70te, muzyka klasyczna i trochę rocka i elektroniki Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 6 Kwiecień 2018 Z wkładek, które potrafią zagrać wysokimi tonami przestrzennie to Goldring https://sklep.rms.pl/goldring-2100-wkladka-gramofonowa-typu-mm-gl2100 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach