darjo68 0 Napisano 22 Czerwiec 2020 Witam serdecznie i proszę o poradę. Jak w temacie, poszukuje wzmacniacza do w/w monitorów,z których jestem zadowolony jak na razie.W obecnej chwili odłączone są do amplitunera AV yamahy htr 5930,pokój mały 12 m2,słucham praktycznie wszystkich gatunków muzycznych.Nie jestem audiofilem, chciałbym tylko żeby zagrało to w miarę sensownie,nie gryzło się w jakiś sposób.Budżet to ok 5 tys.wstępnie rozważałem Nad c368 i atoll in 100 signature. Będé wdzięczny za podpowiedzi Pozdrawiam Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 24 Czerwiec 2020 NAD i Atoll to dwie zupełne odmienne koncepcje. NAD to kombajn wielofunkcyjny gdzie jakość dźwięku poświęcono na rzecz możliwości, zaś Atoll to czysta szkoła grania z dużo lepszą jakością. Czego tak naprawdę szukasz, jeśli chodzi o funkcjonalność? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
darjo68 0 Napisano 24 Czerwiec 2020 Kierował bym się bardziej w stronę jakości brzmienia, funkcjonalność zawsze można z czasem poszerzyć,więc stawiałbym na jakość w tej kwocie, choć miłym dodatkiem byłaby możliwość podłączenia gramofonu(rega P3)w tej chwili korzystam z taniego chińskiego dac-a Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 29 Czerwiec 2020 No to Atoll z tych dwóch podanych jest dużo, dużo lepszym wyborem. Osobiście mogę też w tej cenie polecić wzmacniacz stereo Musical M3si https://sklep.rms.pl/musical-fidelity-m3si-m3-si-wzmacniacz-zintegrowany-stereo-85w-audiofilski Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach