jackyjoy123 0 Napisano 11 Styczeń 2021 Hello, Ostatnio zacząłem rozmyślać nad nowym wzmacniaczem. Posiadam monitory Acoustic Energy Aegis Evo One, które mi jak najbardziej odpowiadają brzmieniowo. Stoją w trójkącie równobocznym w pokoju ~10m2 o kubaturze ~2,5 x 3,5m w odległości 2m od siebie na standach 65cm wysokości. Obecnie podpięte sa do nienagannego Denona AVR1802 (chwale go za dobry DAC, z którego bardzo często korzystam). Oczywiście całość pracuje w trybie stereo. Kolumny są podpięte obecnie przewodami Cordial CLS225. Całośc kształtuje się dość dobrze, jednak jako niniejszy Denon jest wzmacniaczem bardzo neutralnym, któremu niekiedy brakuje ciepła i wymachu, tak też czuję, że moje monitory stać na więcej (brzmią poprawnie, panorama jest dobra jednak brakuje ciepła). I w tym miejscu własnie zadaję pytanie - jaki polecili byście wzmacniacz (nowy lub używany) do ok 1000-1500zł, nalezy tutaj równiez wziąć pod uwagę moc. Musi mieć min 2x50...60W (kolumny mają bardzo niską efektowność, producent podaje 89dB, jednakże słychać że jest ona o wiele niższa - w granicy 86-87dB). thanks jackyjoy Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach