danny 0 Napisano 2 Październik 2010 Witam panowie jestem nowy na tym forum,i proszę o wyrozumiałość. moje pytanie dotyczy jak w temacie ampi onkyo tx-sr 506, a mianowicie .W tym modelu którego jestem posiadaczem ,jestsiedem wyjść na głośniki FRONT,CENTRALNY,SUB,SURRSPEAKERS I SURR BACK SPEAKERS. I zastanawiam sie czy jest to 7.1 czy 5.1.bo surr back grają tak samo jak fronty .Prosze o pomoc w rozwiązaniu tego wątku. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
tatko chrzestny 1 Napisano 4 Październik 2010 Jest to zdecydowanie amplituner obsługujący system 7.1 Załączam również podpowiedź z oficjalnej strony ONKYO co do podłączenia: http://www.eu.onkyo.com/dl/1039962/TX-SR506_QSS_En.pdf Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mumia 0 Napisano 9 Styczeń 2011 Ampli pracuje w trybie 7.1, jednak nie potrafi go samodzielnie dekodować. 7.1 dostępne jest tylko po analogach po przełączeniu w pozycję "multichanel". SURR BACK SPEAKERS mogą być natomiast ustawione w tryb bi-amping i pracować równolegle z głośnikami przednimi. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach