mlody354 0 Napisano 28 Marzec 2011 Witam wszystkich jako że jestem tu nowy proszę o wyrozumiałość. Mało znam się na sprzęcie audio, otóż posiadam głośniki o numerach seryjnych yamaha 140008, 110009, 120003 niestety prócz głośników i prostych filtrów które były w nich nie mam nic a bardzo chciałbym złożyć z nich kolumny ponieważ na oko wydają się bardzo porządnymi głośnikami. Głośniki zostały znalezione w roztrzaskanej kolumnie o dziwo im nic nie jest są w idealnym stanie. Tak więc proszę informacje na temat kolumny zbudowanej na takich głośnikach impedancja wejściowa, moc, wymiary kolumny i ewentualne porady co do budowy tej że kolumny. Pozdrawiam Krzysiek. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
rafko 2 Napisano 28 Marzec 2011 Sam numer seryjny nic nie da nam. Możesz zrobić zdjęcia ? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Anti 1 Napisano 28 Marzec 2011 Posiadasz same głośniki. Nie masz pojęcia o budowaniu kolumn. Prosisz o: informacje na temat kolumny zbudowanej na takich głośnikach impedancja wejściowa, moc, wymiary kolumny i ewentualne porady co do budowy tej że kolumny. Hmmm... Chcesz frytki do tego? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
mlody354 0 Napisano 29 Marzec 2011 może po prostu powiesz że to za mało a nie będziesz się panoszył po całym forum ze swoim chamstwem? A do całej reszty bardziej kulturalnych użytkowników proszę to zdjęcia: http://wyslijto.pl/plik/fucidio4wz Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
tatko chrzestny 1 Napisano 30 Marzec 2011 Generalnie potrzebna Ci jest osoba, która posiada szeroką wiedzę, najlepiej popartą praktyką, z zakresu DIY (do it yourself). Osobiście, moja wiedza z zakresu konstrukcji głośników od podstaw, nie jest wystarczająca by Tobie cokolwiek doradzić. Tym razem nie pomogę Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Anti 1 Napisano 30 Marzec 2011 Są to głośniki robione przez Yamahę lub kupowane jako no-name i brandowane, więc pewnie nie znajdziesz ich parametrów w necie, a bez tego nie da się zaprojektować obudowy i zwrotnic do nich. Możesz zapytać na elektrodzie, ale wątpię w powodzenie. Najlepszym wyjściem było by zrobienie identycznej obudowy do tej roztrzaskanej. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach