Sign in to follow this  
jondro25

brak plusa w subwoofer

Recommended Posts

Witam. Posiadam dość stare kino domowe marki pro vision DHT600,i gdy pewnego dnia chciałem posłuchać muzyki zobaczyłem że nie gra subwoofer,rozkręciłem wieże i zobaczyłem że bezpiecznik jest przepalony,wymieniłem go i pozostałe 3,myślałem że to pomoże ale niestety nadal nie gra.Co może być przyczyną tej awarii i jak ją usunąć?Ps.dodam że tylko + niema,- jest.Proszę o pomoc i z góry dziękuje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witaj,

Trochę mało informacji, żebyśmy mogli pomóc, teoretycznie żaden głośnik nie zagra po podłączeniu jednej żyły. Przydały by się jakieś zdjęcia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

no w wieży mam takie podwójne i w subuweże ludzie wiem jak to podłączyć przez 6 lat grało i teraz przestało.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No to się dogadali ;-)

 

tylko + niema,- jest
Nie wiem jak inni ale ja zrozumiałem to, że fizycznie coś się stało z jednym terminalem :-)

 

Wygląda na to, że jest to ewidentna wina amplitunera, możesz jeszcze sprawdzić impedancję subwoofera czy nie jest spalony.

 

W przypadku wzmacniacza to niestety nawet na googlach niewiele mogę o nim znaleźć więc nie pomogę.

Pozdrawiam serdecznie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this