kiolik

Jakie głośniki do HK 33*0

Recommended Posts

Witam serdecznie

Szukam jakiś dobrych kolumn stereo ( podłogowych) do Harman Kardon 3380.

80wat na kanał.

Impedancja 8 Ohm.

Pokój 20m2.

Bass reflex najlepiej przedni.

Co polecacie - Melodika,Paradigim,Dali,Indiana Line???Co powiecie o Kef albo Taga??

Kolumny powinny być nowe.Kwota jaką dysponuje to ok 2000PLN

Muzyka to głównie rock i pochodne,jazz oraz elektronika.

Nie jestem audiofilem ale zalezy mi na w miare czystym brzmieniu.Jesli macie jakies pytanie dodatkowe to napewno odpowiem.

Z gory dziekuje za wszytskie odpowiedzi

Witam serdecznie

Szukam jakiś dobrych kolumn stereo ( podłogowych) do Harman Kardon 3380.

80wat na kanał.

Impedancja 8 Ohm.

Pokój 20m2.

Bass reflex najlepiej przedni.

Co polecacie - Melodika,Paradigim,Dali,Indiana Line???Co powiecie o Kef albo Taga??

Kolumny powinny być nowe.Kwota jaką dysponuje to ok 2000PLN

Muzyka to głównie rock i pochodne,jazz oraz elektronika.

Nie jestem audiofilem ale zalezy mi na w miare czystym brzmieniu.Jesli macie jakies pytanie dodatkowe to napewno odpowiem.

Z gory dziekuje za wszytskie odpowiedzi

A co Pan sadzi o Melodika BL40?? Maja podlaczenie BiWire a Indiana LIne tylko single wire.Nie wiem czy to w przypadku takiego sprzetu ma duze znaczenie..

Melodika ma bass reflex z tylu - w moim przypadku kolumny beda staly ok 10 -15 cm od sciany i tez nie wiem czy to dobre rozwiazanie...

Indiana line sa za to bardzo lekkie w stosunku do melodiki...

A co Pan sadzi o Melodika BL40?? Maja podlaczenie BiWire a Indiana LIne tylko single wire.Nie wiem czy to w przypadku takiego sprzetu ma duze znaczenie..

Melodika ma bass reflex z tylu - w moim przypadku kolumny beda staly ok 10 -15 cm od sciany i tez nie wiem czy to dobre rozwiazanie...

Indiana line sa za to bardzo lekkie w stosunku do melodiki...

W przypadku tak taniego wzmacniacza bi-wiring nie zmieni tu za wiele, a przedni bas refleks da dużo więcej w kwestii dobrego basu. W kwestii wagi nie martwiłbym się - w niezależnych pomiarach Nota 550 schodzi poniżej 40Hz - dużo niżej od BL40.

W przypadku tak taniego wzmacniacza bi-wiring nie zmieni tu za wiele, a przedni bas refleks da dużo więcej w kwestii dobrego basu. W kwestii wagi nie martwiłbym się - w niezależnych pomiarach Nota 550 schodzi poniżej 40Hz - dużo niżej od BL40.