darekzp 0 Napisano 6 Marzec 2017 Witam, proszę o poradę, mam Onkyo TX-NR626 + Wharfedale Diamond 10.5 / 10.0 / 10.CC + subwoofer Wharfedale SW 150. Problemem jest współpraca onkyo z subwooferem, otóż zaraz po zakupie zestawu podczas odtwarzania muzyki sub włączał się tylko momentami (tzn. zapalała się na nim niebieska dioda zasilania - na froncie urządzenia) i wydawało mi się to normalne i że tak powinno to działać. A teraz od jakiegoś czasu (może po aktualizacji firmware w onkyo - ale nie jestem pewien) dioda zasilania pali się stale 24/24 bez znaczenia czy onkyo jest włączone . Na subie jest włączone autopower na ON. Zaczęło mnie to zastanawiać od czasu jak moje zużycie prądu drastycznie wzrosło i stąd moje tym zainteresowanie. Chciałbym się dowiedzieć jak to skonfigurować aby działało jak poprzednio. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 8 Marzec 2017 Najpewniej problemem jest subwoofer, trzeba go odesłać na reklamację. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
darekzp 0 Napisano 9 Marzec 2017 Cholera kupiłem u Was cały zestaw w kwietniu 2013 roku. nie jestem pewien czy to jeszcze ma gwarancję ? ewentualnie kto tym się zajmuje i gdzie popytać ? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
darekzp 0 Napisano 9 Marzec 2017 Oj pomyliłem się - kable kupiłem w RMS, sprzęt w Q21 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 9 Marzec 2017 No właśnie byłem zdziwiony bo my nie prowadzimy Wharfedale'a ze względu na takie sytuacje jak z tym subem. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
darekzp 0 Napisano 13 Marzec 2017 Tak przy okazji, mam pytanie dot. Onkyo nr626 czy możliwe jest w tym modelu włączenie podświetlania klawiszy ? - ot taka moja fanaberia. człowiek już nie młody i dobrze nie widać co jest na klawiszach opisane. Mi sie wydaje, że ten model nie ma takich opcji - bo w manualu tego nie doczytałem. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 15 Marzec 2017 Na amplitunerze czy na pilocie? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
darekzp 0 Napisano 15 Marzec 2017 w amplitunerze Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach