Lion50 0 Napisano 1 Sierpień 2017 Witam. Dawno nie miałem do czynienia ze sprzętem hi-fi więc jestem bardzo zacofany w tym temacie, ale mam nadzieję, że potraficie mi sensownie wytłumaczyć różnice między kolumnami podstawkowymi. W czym rzecz ? Bardzo podobają mi się kolumny B&W 805 ,ale cena nie na moją kieszeń. Podobnie jest z odrobinę tańszymi Usher X-718 (to cena 5-6 tyś.) i w tym momencie chciałbym zasięgnąć Waszej opinii na jakim poziomie w stosunku do dwóch poprzedników grają Taga Harmony B-40 ? Chodzi mi o procentowe dopasowanie do 100 % skali. Jeśli przypuśćmy B&W 805 grają w stosunku do innych konkurentów na poziomie 70 % to gdzie jest miejsce dla Taga Harmony ? Nie pytajcie o wzmacniacz ani o źródło dźwięku bo ich nie ma. Chodzi mi po prostu o Waszą ocenę tych kolumn. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 1 Sierpień 2017 Problem w tym, że od wzmacniacza i źródła zależy to jak kolumny zagrają. Kolumny gorsze dopasowane dobrze do elektroniki zagrają na 130% możliwości kolumn lepszych. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Lion50 0 Napisano 1 Sierpień 2017 Witam Panie Stanisławie. To może zostawmy ten temat tutaj i przejdźmy do mojego tematu w Amplitunery i wzmacniacze. Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach