marekwp2 0 Napisano 6 Styczeń 2018 Witam!! Mam dylemat odnośnie zestawu audio.Obecnie posiadam amplituner PIONEER VSX-820 z kolumnami JAMO S416. Robiąc porządki w piwnicy po ostatnich właścicielach znalazłem zestaw amplituner UNITRA TOSCA 303 z kolumnami ALTUS 75. I zastanawiam się czy ten zestaw z altusami nie będzie grał lepiej niż mój obecny sprzęt. Jedyną przeszkodą w zamienieniu sprzętu i wytestowana go jest to że z TV i komputera "biegnie" do Pioneer kabel optyczny, wiec nie mam możliwości podłączenia tej Unitry,bo przetwornika DAC też nie posiadam. Co Koledzy myślicie na ten temat? Warto kupić przetwornik DAC i zamienić sprzęt? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 8 Styczeń 2018 Najlepiej wypożyczyć jakiś chociaż cudów bym sie nie spodziewał. To raczej zamiana z cyklu siekierka na kijek Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
marekwp2 0 Napisano 9 Styczeń 2018 W takim razie nie będę kombinował i wystawie altusy na sprzedaż. Jak sprzedam to trochę kasy dołożę i kupie lepsze kolumny od tych JAMO. Dzięki za pomoc!! Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
marekwp2 0 Napisano 12 Sierpień 2018 Odświeżę trochę temat.. Zastanawiam nad kupnem takiego adaptera ,bo żona chce mieć tak, że w telefonie wybierze jakąś tam piosenkę i bez problemów będzie mogła pościć ją w głośnikach od kina. Ale zastanawiam się jak taki adapter działa w sensie jeżeli amplituner jest w trybie czuwania to sam się włączy jeżeli w telefonie włączymy piosenkę? Czy za każdym razem najpierw trzeba będzie włączyć amplituner a później włączyć piosenkę w telefonie? Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Pan_Stanisław_Poleca 6 Napisano 17 Sierpień 2018 No niestety, nie ma takich przystawek, które same uruchomią amplituner. Najtańsza jaką znam to ta: https://sklep.rms.pl/nuprime-d-stream-wr-100d-wr100d-odtwarzacz-strumieniowy-dlna-multiroom-allplay Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach